Rekordbyrån – Kristallennominerat underhållningsprogram
för barn, producerat för SVT

 

Rekordbyrån är ett TV-program och en hemsida där barn och ungdomar visar egna rekord som de laddat upp. Flest kläder på kroppen, cykla längst på bakhjulet, flest bus, största bullen eller mest klossar i kalsongerna – här är alla rekord välkomna!

Samtliga inskickade filmer och bilder på rekord publiceras på hemsidan och några utvalda visas upp i programmet. Rekordförsöken kommenteras och godkänns, i bästa fall, av den lynnige rekordbyråkraten Gillis, som arbetar på Rekordbyrån.

På uppdrag av SVT producerade PATRIK STHLM mellan 2007 och 2010 tre säsonger av Rekordbyrån. Det ger sammanlagt 45 episoder av ett succéprogram som har sin utgångspunkt i den påhittade statliga myndigheten Rekordbyrån. Myndighetens uppgift är att ta emot och godkänna Sveriges alla rekord och rekordförsök. På Rekordbyrån arbetar rekordbyråkraten Gillis. Han har, utöver sina arbetssysslor, fått till uppgift att guida tittarna under programmet. Det gör han också, men mycket motvilligt. PATRIK STHLM står för produktion av såväl TV-program som programmets hemsida.

Programmet har fått mycket bra tittarsiffror samtliga säsonger och var nominerat till TV-priset Kristallen som bästa barn/ungdomsprogram 2010. År 2009 nominerades det som bästa barnprogram i underhållningsklassen på barn-TV festivalen i Ebeltoft.

Tack SVT för förtroendet!

Följ arbetet med Rekordbyrån på bloggen »

Team för säsong 3

Gillis – Mikael Riesebeck
Hjördis – Ester Sjögren

Producent, Projektledare: Anna Wallmark
Producent, Manus, Regi : Patrik Sundström
Foto: Karolin Barhammar
Scenografi/Mask/Kostym: Åsa Sundström
Inslagsproducent: Evanna Högberg, Mats Udd