Energina

Gina är en blyg, sympatisk och väldigt smart tjej, som bor med sin elaka styvmamma och snälla pappa i den slitna delen av Metroborg. Hon blir av misstag blir strålad av en Subatomgenerator på stadens tekniska museum och utvecklar superkrafter, men bestämmer sig för att låtsas som ingenting.

Men när Dr Doominator, stadens superskurk, hotar med att ta full kontroll över staden med sin senaste supermaskin Citydoominator 3000, inser Gina att hennes dolda krafter är det enda som kan stoppa honom. Gina utvecklar därför ett alter-ego som superhjälte – Energina. Trots att det innebär att hon nu måste lära sig ta plats och Dr Doominator helt kan slå ut Ginas elektro-energi-superkrafter. För att inte tala om att hennes bästa vän John, som också är hennes hemliga kärlek, blir helt ointresserad av Gina varje gång Energina, har visat sig.

Vårt mål var att skapa en seriös supehjältehistoria. Att visa en ung tjej som står upp för det hon tror på, och som vågar ta upp kampen mot de som är både större och starkare. Energina är nu en actionhjälte och förebild för andra, både tjejer och killar, i samma ålder.

Serien på totalt 10 episoder sändes för första gången 2013 i SVTB.

Gina: Sara Månberg
John: Dakota Trencher Williams
Dr Doominator: Christer Fant
Harry: Henrik Norlén
Liz: Emma Molin

Producent: Patrik Sundström
Regissör: Staffan Kihlbom Thor
Manus: Patrik Sundström, Реllе Неlmѕtеіn

Linjeproducent: Marie Engberg Rähn
Foto: Simon Olsson
VFX och Mattepaintings: MIRART Micke Riesebeck samt Johan Halleröd
VFX och Grafik: William Colling
Redigering: Karolin Barhammar
Casting: Cilla Dunås
Ljud: Johan Halleröd
Grading: Tobias Ehrnwall